Kullanıcı Oyu: 0 / 5

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

Πορνεία είναι η συμμετοχή σε σεξουαλικές πράξεις και δραστηριότητες έναντι χρηματικής αμοιβής. Εμπόριο λευκής σαρκός, σύγχρονη δουλεία, μοντέρνοι σκλάβοι.

Κατά το δίκαιο η πορνεία δηλαδή, η "επί χρήμασι" παροχή του σώματος προς συνουσία, εφόσον ασκείται σύμφωνα με την "κείμενη νομοθεσία", δεν αποτελεί αδίκημα. (Συνουσία ή συνεύρεση ονομάζεται η σεξουαλική πράξη μεταξύ ανθρώπων. Πρωταρχικός σκοπός της συνουσίας είναι η αναπαραγωγή για τη συνέχιση του είδους αν και συχνά γίνεται μόνο για την ευχαρίστηση.) Απαιτείται, όμως προηγουμένως άδεια της τοπικής αρμόδιας αρχής (αστυνομικής , λιμενικής, δήμου) για την εγκατάσταση "ιερόδουλης" σε οποιοδήποτε οίκημα και το χαρακτηρισμό αυτού ως "οίκο ανοχής". Ταυτόχρονα, επιβάλλεται η παρακολούθηση της υγείας της ιερόδουλης από γιατρούς του δημοσίου.

Μαστροπεία:

     Σύμφωνα με σχετικό άρθρο του Ποινικού Κώδικα τιμωρείται με φυλάκιση, "οποιοδήποτε πρόσωπο (άρρεν)  που διατρέφεται «εν όλω» ή «εν μέρει» παρά γυναικός, κατ΄ επάγγελμα πορνευομένης και που εκμεταλλεύεται τα κέρδη αυτής".

Η προαγωγή στη πορνεία αποτελεί το έγκλημα της μαστροπείας.

 

Ιστορική αναδρομή:

Η πορνεία αναφέρεται ως "το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου". Ως ιερή ή θρησκευτική πορνεία εννοείται η πρακτική της σεξουαλικής επικοινωνίας για θρησκευτικό σκοπό. Η γυναίκα που εμπλέκεται σε μια τέτοια πρακτική ονομάζεται ιερόδουλος, αν και η σύγχρονη απόδοση του όρου στα κοινωνικά της συμφραζόμενα είναι δυνατόν να προκαλεί σύγχυση ως προς την ακριβή έννοια του όρου.

Η ιερή πορνεία θεωρείται από αρκετούς ερευνητές ως ένας από τους κύριους παράγοντες που διαμόρφωσαν ή βοήθησαν στη διαμόρφωση της συνάθροισης μεγάλων κοινοτήτων και την μετουσίωσή τους σε πόλεις-κράτη. Τούτος ο κοινωνικός ρόλος της πορνείας απεικονίζεται πιθανώς καλύτερα στο έπος του Γκιλγκαμές, που γράφτηκε μεταξύ του 1800 και 1600 Π.Κ.Ε. (προ Κοινής Εποχής)

Χαλιμα εκ του χαλιμάς, γυνή μεθύουσα (αναίσχυντος και θρασείς) χαλιμά ίσον πόρνη ( παραμύθια της χαλιμας).

 

Σημερινή πραγματικότητα?

Ας έρθουμε στην σημερινή πραγματικότητα. Το εμπόριο λευκής σαρκός,  παράνομη διακίνηση και εμπορία  ανθρώπων, trafficking,  σύγχρονοι  σκλάβοι κυρίως γυναίκες αλλά και παιδιά - δυστυχώς! Θύματα σωματεμπορίας που  δελεάστηκαν με την πρόφαση για ένα καλύτερο μέλλον, άτομα  κυρίως  φτωχών οικογενειών που έχουν  ανάγκη  για δουλειά, να ζήσουν τις οικογένειες τους  ή και μερικές φορές για να βγάλουν τα έξοδα για την θεραπεία κάποιων συγγενικών  προσώπων ( για αυτό αυτά τα άτομα είναι ευκολόπιστα και ευάλωτα).

Οι διακινητές είναι άτομα υπεράνω υποψίας και λένε στα θύματα τους ότι θα κάνουν κάποια άλλη δουλειά όπως σερβιτόροι, οικιακοί βοηθοί, νταντάδες ή κάτι άλλο, αλλά πολύ γρήγορα τα πουλάνε στους μεσάζοντες-μαστροπούς για 500 έως και 7000 ευρώ! Οι οποίοι παίρνουν τα διαβατήρια τους, τα κρατάνε αιχμάλωτα και φυλακισμένα σε υπόγεια ή σε διαμερίσματα με φύλακες για να  μην διαφύγουν. Πρώτα τα άτομα αυτά τα βιάζουν , τα εξευτελίζουν και μετά τα προωθούν στην πορνεία, τα απειλούν και τα εκβιάζουν ότι άμα διαφύγουν θα κάνουν  κακό στις οικογένειες τους και αυτά με τον καιρό συνηθίζουν στην ιδέα της αιχμαλωσίας! Οι γυναίκες που εκπορνεύονται είναι σαν μηχανές και ΟΧΙ άνθρωποι, δεν  θέλουν  να κάνουν σεξ με  αυτούς τους άνδρες άρα είναι βιασμός ( ξανά και ξανά ). Γυναίκες που κραυγάζουν  με την σιωπή τους! Η πορνεία όμως δεν έχει σχέση με ηλικία, ακόμα βρέφη 8 μηνών κακοποιούνται και βιάζονται και κινηματογραφούνται με σκοπό την πώληση των DVD σε άτομα που αρέσκονται και διεγείρονται από τις κραυγές και βιασμούς μικρών παιδιών!

 

Ρόλος κοινωνίας:

Με το πέρας του χρόνου η «μπογιά» των γυναικών αυτών περνάει ( «χάλασε» το εμπόρευμα) και έτσι  βρίσκονται στην μέση του πουθενά, αβοήθητες και μια κοινωνία που δεν επιτρέπει την επανένταξη τους!  Τι κάνει η πολιτεία για αυτό; Η αστυνομία τις πιάνει , και μετά τις απελαύνουν, γυρίζουν στην πατρίδα τους και ξαναπέφτουν στα χέρια των εκμεταλλευτών, είναι θύματα του ίδιου του συστήματος! Κάθε χρόνο, διακινούνται  500.000 γυναίκες ! Κάθε χρόνο και χειρότερα! Ακόμα οι χρήστες των DVD με περιεχόμενο παιδικής πορνογραφίας  δεν διώκονται ποινικά  γιατί λέει ο νόμος, τα αγοράζουν  τα DVD  για προσωπική χρήση και όχι για μεταπώληση! Αυτοί δεν τιμωρούνται, οι άλλοι  που συλλαμβάνονται (αν συλλαμβάνονται) κάνοντας το εμπόριο τιμωρούνται; Σπανίως έως ποτέ !

 Χρειάζεται λοιπόν οι αστυνομικοί  να είναι εκπαιδευμένοι, φιλικοί, άνετοι, ήρεμοι, αβίαστοι, ευαίσθητοι(πωω τι είπα πάλι ο άνθρωπος;)  να αντιμετωπίσουν σωστά την κάθε περίπτωση, αντιδράσεις που προδίδουν αηδία, αποδοκιμασία, αμηχανία, ανυπομονησία ή πλήξη αποκλείουν την επικοινωνία, όπως επίσης συμπεριφορά που είναι στερεότυπη, αποκαλύπτει καταδεκτικότητα ή κάνουν αστεϊσμούς με το θύμα. Πρέπει λοιπόν να δημιουργηθεί αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης στα θύματα ώστε να μιλήσουν  και να παρθούν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες από αυτά! Ίσως χρειάζονται και κάποια παραπάνω σεμινάρια! Εκπαίδευση ! Εκπαίδευση! Εκπαίδευση!

 

Προσωπική ευθύνη:

Εμείς σαν άνθρωποι, σαν μονάδες της κοινωνίας τι κάνουμε για αυτό; Απολύτως τίποτα! Αδιαφορούμε, και μαζί με τους πολιτικούς, θρησκευτικούς ηγέτες (και διεφθαρμένοι διευθυντές αστυνομίας) που σιωπούν  και σφυρίζουν κλέφτικα συγκαλύπτοντας ή μερικές φορές παρέχοντας προστασία με αντάλλαγμα χρηματική ανταμοιβή, αφήνουμε  στο έλεος των εμπόρων τα θύματα.  Η διακίνηση  και εμπορία ανθρώπων  δεν έχει σχέση με το φύλο, ούτε με την ηλικία, ούτε με τον τρόπο εκμετάλλευσης , έχει σχέση με τους κανόνες τη οικονομίας και της αγοράς. Τι ζητάει η αγορά? Εξαναγκαστική πορνεία από την Ανατολή; Αφρική; Ακόμα αν θέλει εργάτες ή και όργανα (συκώτι , καρδιά, νεφρά) για μεταμόσχευση; Αυτό και προσφέρεται, άρα εμείς οι ίδιοι συντηρούμε την κατάσταση αυτή κάνοντας χρήση αυτών των υπηρεσιών!

Μήπως πρέπει να μην είμαστε αρνητικοί στις προγαμιαίες σχέσεις; Απεναντίας, πρέπει να ενθαρρύνουμε τις υγιείς αυτές σχέσεις, έτσι ώστε  οι άνδρες να μην καταφεύγουν στα πορνεία να βρουν την ευχαρίστηση τους (ειδικά στις μικρές και κλειστές κοινωνίες); Μήπως πρέπει να μπει μάθημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα σχολεία; Λέω εγώ τώρα! Τα βασικά να τα μάθουμε από παιδιά: να μην εκμεταλλευόμαστε  τους άλλους για τις δικές μας ανάγκες  επειδή εμείς έχουμε λεφτά και οι άλλοι δεν έχουν! Να σεβόμαστε τον άνθρωπο; Πρέπει να σταματήσει η αντίληψη: φτωχός ίσον ευάλωτος! 

 

Συγγραφέας: “Unjelo“
Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην
ιστοσελίδα του ogrencialemi.com